Sunday, 2024-05-05, 1:13 PM



Welcome Guest | RSS
[ Main Page ] [ News ] [ Register ] [ Log in ]
Site menu

Blog sections
Estonia [4]
Russian [5]
Ukraina [2]
Miravoe [6]
Eesti Kell [9]

Our survey
Rate my site
Total of answers: 3



Main » Eesti Kell

Saaremaa Laevakompanii sulgeb reedel pronksiööle järgnenud probleemidele viidates Ida-Virumaad ja Soomet ühendanud Sillamäe-Kotka laevaliini, millel sõidab parvlaev Vironia.

Saaremaa Laevakompanii (SLK) tütarfirma Narva Line OÜ juhataja Aleksander Frosch ütles pressiteates, et sulgemise põhjuseks on suuresti edutult lõppenud läbirääkimised Vene partneritega, mis ei võimalda liinile otsemarsruuti.

"Liini avades lootsime saavutada kokkuleppe Vene poolega, võimaldamaks laeval sõita Sillamäe ja Kotka vahelisel kõige otsemal marsruudil, mis läbib Venemaa territoriaalvete alla kuuluvat Suursaare ümbrust. Üle kahe aasta väldanud läbirääkimised lõpetas Vene pool aga pärast pronksiöö sündmusi sootuks," seletas Frosch.

Froschi sõnul kustutas viimase lootuse otsemarsruudile Venemaa teade tsiviilliiklusele olulisi distantsipiiranguid seadva radari paigaldamisest Suursaarele.

Praegu on sõiduaeg Kotka suunal kuus tundi ja Sillamäe suunal üheksa tundi. Otsetee Suursaare ümbruse vete kaudu oleks võimaldanud vähendada sõiduaega kummalgi suunal kahe tunni võrra.

"Teise võimalusena oli Narva Line'il plaan suunata liin teenindama kolmnurka Sillamäe – Ust-Luga sadam – Kotka, kuid ka see variant takerdus poliitiliste küsimuste taha," lisas Frosch.

Sillamäe-Kotka laevaliini põhikliendid olid peamiselt kaubavedusid teostavad veokid, mida jäi SLK teatel samuti Venemaaga keeruliste suhete tõttu vähemaks

SLK tegevdirektori Tõnis Rihvki s ... Read more »
Category: Eesti Kell | Views: 1580 | Added by: news | Date: 2007-10-17 | Comments (0)

Pika ajalooga Kursitise suguvõsa on otsustanud suures jooksevkonto puudujäägis vaevleva Läti päästa uudse leiutisega - nende vastloodud soolavee ujuvtankla peaks peagi vallutama maailma.Kui seni tootis Andris Kursitise juhitav Pildne tanklaid vaid mageveekogudele, mida tarnitakse peamiselt Venemaale ja Ukrainasse, siis nüüd valmis soolases vees töötav prototüüp, mida ootavad kliendid Qatarist, Araabia Ühendemiraatidest, Horvaatiast ja Nigeeriast,Bensiini, diislikütust ja petrooleumi pakkuvate ujuvtanklate müügiks on plaanis pidada läbirääkimisi ka skandinaavlaste, leedukate ja eestlastega.

Terasest alus suudab vastu panna meresooladele ja hapetele ning peaks töökorras püsima 10-15 aastat - tegu on väikese laevaga, mis vastab kõikidele tankerite ja teiste kütuseveoaluste keskkonnanõuetele.

Praegu Jurmalas Conceptsi jahisadamas seisev pioneertankla koos poega, kust saab osta õli, suupisteid ja juua, peaks masstoodangusse jõudma uuel aastal ning kliendid võivad tarneid oodata alates kevadest.

Category: Eesti Kell | Views: 895 | Added by: news | Date: 2007-10-17 | Comments (0)

Tänavu kolmel suvekuul peatus majutusettevõtetes 18 protsenti enam sise- ja 6 protsenti vähem välisturiste kui aasta tagasi samal ajavahemikul, teatab Statistikaamet.Kolmel suvekuul kasutas majutusettevõtete teenuseid 894 000 turisti. Järjest suurenev siseturistide arv kompenseeris välisturistide arvu vähenemise majutusettevõtetes — siseturiste oli 54 000 võrra enam ja välisturiste 35 000 võrra vähem kui mullu kolmel suvekuul.

Ligi pool välisturistidest saabus majutusettevõtetesse Soomest, 10 protsenti Saksamaalt ja Rootsist 6 protsenti. Eelmise aastaga võrreldes vähenes neist riikidest tulnud turistide arv 8 protsendi võrra.Suvel oli raskeim leida vaba ööbimiskohta Tallinnas ja Pärnus, kus majutusettevõtete tubade täitumus ulatus 69 protsendini, jäädes siiski madalamaks kui eelmise aasta samal ajal.

Augustis peatus Eesti majutusettevõtetes 300 000 turisti. Külastajatele oli avatud 906 majutusettevõtet 18 100 toa ja 40 600 voodikohaga. Täidetud oli 54 protsenti tubadest. Ööpäev maksis majutusettevõttes keskmiselt 466 krooni. Kõige kallim oli ööbimine Tallinnas - 610 krooni.

Category: Eesti Kell | Views: 1294 | Added by: news | Date: 2007-10-17 | Comments (1)

Keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhi sõnul on Saare maakonna omavalitsuste otsustada, kas nad soovivad rajada uue prügila Saaremaale või vältida sellega seotud probleeme ja kulutusi ning jäätmeid jäädaksegi mandrile vedama. Seda meelt, et Saaremaale pole uut prügilat vaja rajadagi, on näiteks Pöide vallavanem Jüri Linde. Saaremaa Omavalitsuste Liidu juhataja Raimu Aardami sõnul on tema kogu aeg olnud jäätmete väljaveo vastane.

“Olen ka täna seda meelt, et peame suutma prügimajanduse saare peal ära korraldada,” osutas Aardam. Väljavedu eeldab tema sõnutsi tervet süsteemi, mis tagaks, et jäätmeid on vaja välja vedada minimaalselt.

“Mina ei ole seda meelt, et hakkame 2009 jäädavalt jäätmeid välja vedama,” kinnitas Aardam.

Seda, et pärast Kaarma vallas asuva Kudjape prügila sulgemist 16. juulist 2009 tuleb mingi aeg jäätmeid praamiga mandrile vedada, on endale teadvustanud kõik omavalitsusjuhid.

Kuid kas ajutine lahendus võib muutuda alaliseks? Keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja Peeter Eek leiab, et vastuse võti peitub omavalitsuste käes, sest olmejäätmete käitlemine on jäätmeseadusest tulenevalt juba 1992. aastast omavalitsuste pädevuses.
Samas on Saaremaa uue prügila rajamise venimine tingitud Eeki sõnul just omavalitsuste nõrgast koostööst. Eek rääkis, et juba 2001. aastal pidi kõigile selge olema, et praegu kasutatavad prügilad suletakse ladestamiseks hiljemalt juulis 2009. “Nüüd on tähtajani jäänud ... Read more »
Category: Eesti Kell | Views: 1095 | Added by: news | Date: 2007-10-17 | Comments (0)

Kaks Orissaare internaatkooli purjus õpilast ründasid esmaspäeva öösel kohalikku politseinikku ja abipolitseinikku, kes neid korrarikkumise pärast politseiautosse surusid. Politseinike ründamise eellugu sai alguse Orissaare internaatkooli õpilaste tavapärasest ajaviitmisest – poisid jõid end õhtul purju, läksid seejärel kooli, kus aga nendega hakkama ei saadud ja kutsuti appi politsei.

Orissaare politseikonstaabel koos abipolitseinikuga käsutasid 15–16-aastased purjus noormehed autokongi, kuid sellega ei olnud nood kuidagi nõus. EUROPA PLUS IN ESTONIA

“Sirgelt öeldi välja, mis nad politseist ja maailma asjadest arvavad,” vahendas juhtunuga kursis olev orissaarlane.

Rüseluse käigus sai Meie Maa andmeil viga politseiniku sõrm ja puruks tõmmati helkurvest. Ägedast vastupanust hoolimata paigutati poisid politseiautosse ja viidi Kuressaare politseijaoskonna arestimajja kainenema.

Probleemsete õpilastega Orissaare internaatkoolis on vastuolusid politseinikega tulnud ette varemgi, kuid mitte kunagi varem ei ole asi tipnenud politseiniku ründamisega.

Politseiametniku seaduslikele korraldustele mitteallumise ja politseinikule kehaliste vigastuste tekitamise eest võetakse Orissaare koolipoisid vastutusele ilmselt kriminaalkorras.

Viimati tõusis Orissaare internaatkool avalikkuse tähelepanu alla septembri keskel, mil ilmnes, et esimese kahe koolinädalaga ... Read more »
Category: Eesti Kell | Views: 718 | Added by: news | Date: 2007-10-17 | Comments (0)

Struktuuritoetused suunatakse aastatel 2007-2013 projektidesse läbi kolme valdkondliku kava, milleks on majandus ja elukeskkonna ning inimressursi arendamine.

Euroopa Komisjon on kõik kolm rakenduskava kinnitanud, vahendas Aktuaalne kaamera.

Inimressursi arendamise kavale läheb 53,3 miljardist 10,4 miljardit ning kava eest vastutab haridus- ja teadusministeerium. Kõige suuremad summad lähevad investeeringuteks kutseharidusse- infrastruktuuri ehk hoonete ehitusse, sisustusse läheb aastani 2013- seda raha saab kasutada aastani 2015- 3,6 miljardit krooni.

Sellest Euroopa vahendeid tuleb üle 2,6 miljardi krooni. "On olemas indikaatoreid, millega jälgime, et praegused 31 munitsipaal- ja riigi kutseõppeasutust saaksid välja arendatud," ütles haridusminister Tõnis Lukas.

Teine suurem osa inimressursi arendamise kavale eraldatud rahast läheb teadus- ja arendustegevusse ning kõrgharidusse.

Majanduskeskkonna arendamise kava eest vastutab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning summa on 21 miljardit, millest 10 miljardit läheb infrastruktuuri arendamisse.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles, et see tähendab teede ehitust, lennujaamade ja ka raudtee arendamist.

"See, et raudtee tagasi osteti, ei pea tähendama seda, et raudtee ei pea suutma endaga
hakkama saada. Pigem teeme investeeringuid selleks, et raudtee k ... Read more »
Category: Eesti Kell | Views: 665 | Added by: news | Date: 2007-10-11 | Comments (0)

ÜRO Julgeolekunõukogu sai erimeelsustest üle ja mõistis neljapäeval hukka Birma valitsuse poolse demokraatiapooldajate meeleavalduste mahasurumise, avaldusega nõustusid kõik 15 liiget, sealhulgas Hiina.

Avaldus kutsus üles ka kõigi poliitvangide ja veel kinnivõetute kiirele vabastamisele ja kiirustas Birma valitsevat huntat takka ette valmistama tõelist dialoogi opositsiooniliidri Aung San Suu Kyiga, vahendas Reuters.

See oli esimene kord, kui nõukogu võttis Birma kohta midagi ette. Oma seisukohta oli muutnud ka Hiina, kes oli varem Birma võimudele suunatud kriitika peatamiseks kasutanud oma vetoõigust.

ÜRO teatas samal ajal, et erisaadik Ibrahim Gambari läheb nädala lõpul Aasia tuurile, mis loodetakse lõppevat teise visiidiga Birmasse sellest ajast saadik, kui valitsev hunta ajas laiali möödunudkuised munkade juhitavad meeleavaldused.

Hunta on tunnistanud, et 10 inimest sai surma, kuid Lääneriikide valitsused ütlevad, et surmasaanute arv on tõenäoliselt palju kõrgem.
Category: Eesti Kell | Views: 739 | Added by: news | Date: 2007-10-11 | Comments (0)

Aserbaidzhaani president Ilham Alijev kinnitas Vilniuses energiajulgeoleku konverentsil, et Kaspia mere nafta võiks jõuda ka Balti mere piirkonda.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul on Eesti huvitatud Odessa-Gdanski naftatoru valmimisest, vahendas Aktuaalne kaamera.

Kaspia merd ümbritsevad viis riiki. Veel mõned aastad tagasi eksporditi pea kogu Kaspia mere nafta Vene torujuhtmete kaudu, praegu liigub osa sealsest naftast Venemaast mööda. 2005.aasta kevadel avati hiiglaslik naftajuhe Bakuust läbi Gruusia Türki.

Aserbaidzhaani president: Ilham Alijev ütles, et Aserbaidzhaanil on suured nafta ja gaasi varud. "Meie naftavarud on vähemalt 15 miljardit barrelit naftat. Ja Aserbaidzhaanist sai hiljuti ka gaasi eksportija. Me ekspordime gaasi juba Gruusia ja Türgi turule. Õige pea on meie gaasi ka Euroopa Liidu turul," tõdes Alijev.

Vilniuses praegu kestval energiajulgeoleku konverentsil allkirjastati Odessa Gdanski vaheline ühendust puudutav lepe.

Aserbaidzhaani presidendi sõnul on riigile Odessa-Brody-Gdansk'i ühendus tähtis energiaprojekt, mis lubab Aserbaidzhaanil transportida naftat mitte ainult Musta mereni ja Vahemereni aga ka Balti mere piirkonda.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul mõjutab Odessa-Gdanski naftatoru ka Eestit. "Me saame suure osa oma autokütusest Leedu naftatehasest ja kui Kaspia nafta tuleb Poola, siis võib arvata, et ta jõ ... Read more »
Category: Eesti Kell | Views: 821 | Added by: news | Date: 2007-10-11 | Comments (21)

Türgi on konsultatsioonide eesmärgil tagasi kutsunud oma Washingtoni saadiku, kui USA Esindajatekoda otsustas tunnistada Ottomani impeeriumi süüdlaseks armeenlaste genotsiidis, ütlesid neljapäeval Türgi diplomaadid

"Me kutsusime oma Washingtoni saadiku konsultatsioonideks tagasi. Sellest ei tohi nii aru saada, et me tegime seda jäädavalt. Ta on mõne päeva Ankaras," ütles kõrgem Türgi diplomaat Reutersile.

Teised Türgi diplomaadid kinnitasid seda.

USA Esindajatekoja välisasjade komitee kiitis Valge Maja ja Türgi vastuseisust hoolimata kolmapäeval heaks resolutsiooni 1915. aasta tapmistest ja genotsiidist - süüdistus, mida Türgi ei tunnista.

Category: Eesti Kell | Views: 610 | Added by: news | Date: 2007-10-11 | Comments (1)



Login form

Calendar
«  May 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Search

Site friends
EUROPA PLUS IN ESTONIA

Copyright MyCorp © 2024